1.Harjoitus

Ensimmäinen harjoitus sujui odotetulla kaavalla. Kara tarjosi ensin vahvimpia käytöksiä, istumista, maahanmenoa ja luoksetuloa, sekä peruuttamista, mitä on harjoiteltu viimeksi. Alussa Kara pyrki saamaan palkinnon mahdollisimman helpolla ja oppimishistorian valossa, se on saanut palkintonsa varmimmin tarjoamalla edellämainittuja käytöksiä.

Kun Kara havaitsi, että palkka ei tulekaan niin helpolla, alkoi ajattelu ja Kara huomasi lattialla kohteen, eli pallon, ja tarjosikin oikein hienon tassukosketuksen, josta palkkasin. Käytös alkoi heti suuntautua palloon, alussa Kara tarjosi myös käytösketjua, jossa ensin peruutti ja kosketti sitten palloa. Tämän jälkeen se kokeili saisiko palkinnon vieläkin helpommalla ja tarjosi vain pallon koskettamista. Tästä olikin helppo lähteä vahvistamaan vain tassujen koskettamista palloon.

Tässä video harjoituksesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s