Haaste 2. päivä

Ensimmäisenä päivänä tuli esiin koulutuksentarve lähellä pysymisessä ja minun liikeiden seuraamisessa, kun olemme hihnalenkillä ja lähelläpysyminen on toivottavaa. Tästä viisastuneena teinkin harjoituksia, jossa muutin suuntaa ennalta-arvaamattomasti, kävelin eri tahdissa, välillä hitaasti välillä juosten.

Videopätkässä Karaa kiinnostaa kepillä leikkiminen. Tästä tuli hyvä esimerkki miten koira itse päättää minkä kokee vahvisteena. Minulla oli ajatus käyttää ruokaa, mutta Kara päätti toisin. Koska sen tavoittelema vahviste oli sellainen jonka aivan hyvin pystyin sille sallimaan, joten miksipä en käyttäisi sitä hyväkseni. Alussa yritin ihan tahallani pysyä päätöksessäni, koska tämä nyt vain on melko klassinen tilanne koirankoulutuksessa. Alussa huomaakin, että vaikka Kara kyllä tekee kuten haluan, se ei tee sitä kovin innokkaasti ja se on kuitenkin kiinnostuneempi kepistä, joka on maassa kauempana. Kun otan kepin haltuun, se ei ole esillä, vaan taskussa, jo pelkkä mahdollisuus sen saamiseen muuttaa käytöksen täysin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s