Haaste 3-4. päivä

Nyt olen keskittynyt hihnalenkillä omien liikkeiden kouluttamiseen. En kulje passiivisena eteenpäin, vaan teen pyrähdyksiä, hidastan vauhtia, vaihdan suuntaa ja pysähdyn. Kara ottaa huomattavasti paremmin kontaktia, en käytä hihnaa apuna. Jos ei reagoi minun pysätymiseen kiinnitän Karan huomion sanomalla sen nimen ja palkitsen tästä, kuitenkin pyrin siihen, että käytös olisi oma-aloitteista, joten palkitsen myös kontaktin ottamisen ja toki reagoinnin omaan toimintaani. Nimen sanomista käytin 3. päivänä useita kertoja, tänään kaksi kertaa, joten koulutus etenee haluamaani suuntaan.

Myös hajuja olen pyrkinyt käyttämään vahvisteena, ajatuksena, että hajujen luokse pääsy tulee ansaita. Mitään monimutkaista en vaadi, maahanmenoa, istumista, seisomista ja seuraamista. Nyt helpottaa kovasti, kun lumessa näkee, mihin koirat ovat merkkailleet ja voi ennakoida, mitä hajuja Kara tavoittelee. Myöskin jos jossain kohtaa on useiden koirien jälkiä, on melko todennäköistä, että kohdassa on jotain koiran mielestä kiinnostavaa vaikken itse ymmärtäisikään mitä se on. Vahviste on toimiva, käytökset lisääntyi ja suorittaminen muuttui innostuneemmaksi. Jos palkka ei olisi Karalle mieleen, käytökset olisivat muuttuneet innottomiksi, suorittaminen epävarmaksi ja jos tästä huolimatta itsepäisesti jatkaisin tätä, käytökset sammuisivat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s