Maalin kouluttaminen kosketusalustalla.

Jatkoa suunnitelmiin. Kara osaa nyt käytösketjun, jota työstetään ja hankaloitetaan syöttöjä ja vaikeutetaan torjumista erillisenä koulutuksena. Nyt kuitenkin tuli eteen vielä yksi kohta, mikä Karalle täytyy kouluttaa. Käytös jota koulutetaan on maalivahdille sopivaa, se torjuu ja syöttää pallon. Nyt siis täytyy kouluttaa vielä maali. Käytän tämän asian kouluttamiseen kosketusalustaa. Asetan alustan kahden merkin väliin, jotka myöhemmin toimittavat maalin virkaa. Tavoite saada Kara asettumaan merkkien väliin. Alussa merkit ovat lähekkäin ja kosketusalusta on merkkien välissä. Toistetaan muutaman kerran alustalle meno ja poistan alustan kesken kaiken ja katson hakeutuuko Kara samalle paikalle, vaikkei alustaa enää tilanteessa ole. Kun Kara osaa mennä merkkien väliin seisomaan, alan pikkuhiljaa siirtämään merkkejä kauemmas toisistaan. Kun Kara osaa mennä merkkien väliin, kun ne ovat parin metrin päässä toisistaan, lisätään käytökseen pallo. Pallo syötetään ainoastaan, kun Kara on merkkien välissä, joten käytösketju saa alkupäähän uuden käytöksen, joten tavoitteena onkin kahden sijasta kolmen käytöksen ketju.

Alustan poistan mahdollisimman nopeasti, pyrin siihen, että käytän alustaa maksimissaan kymmenessä toistossa, viisi olisi vielä parempi. Poistan alustan viiden kerran jälkeen ja mikäli Kara ei toista pian haluttua käytöstä laitan alustan takaisin ja toistan saman. Tässä vain voi helposti käydä niin, että Kara pitää merkkejä kohteina ja alkaa tarjoamaan niihin käytöksiä. Joten voi olla, että alustaa saa käyttää enempi, jotta käytös on halutunlaista.

Harjoituksessa huomaakin, että Kara menee alustalle merkkien viereen, jolloin seisoo alustan reunalla. En ole ollut mitenkään tarkka siitä, että tassujen pitää olla täsmälleen alustan keskellä, joten palkkasin nämäkin. Käytös kuitenkin muuttuu niin, että Kara hakeutuu alustan keskelle, eli haluamaani paikkaan merkkien väliin. Toistin neljä kertaa alustan kanssa jonka jälkeen poistin sen. Kara hakeutuukin heti samaan kohtaan, mistä viimeksi palkan sai. Viimeisellä toistolla tarjoaa myös merkin kohdalla seisomista, mutta tästä en palkinnut, joten siirtyi pian haluamaani kohtaan. Nyt jatketaan harjoittelua ilman alustaa ja siirretään merkkejä pikkuhiljaa kauemmas toisistaan.

Nyt lisätään kaikki kolme käytöstä yhteen. Maalit ovat parin metrin päässä toisistaan ja Kara osaa hakeutua niiden väliin jo melko hyvin. Pallon lisääminen sujui ihan hyvin, merkit unohtuivat ensimmäisellä toistolla, kun pallo tuli mukaan kuvioihin. Pidin pallon paikoillaan niin pitkään, että Kara meni haluttuun paikkaan ja siitä käytös lähtikin sujumaan. Kara kokeili myös makaamista merkin kohdalla, mutta hetken odottelun jälkeen muisti mistä on kysymys. Video harjoittelusta tässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s