Purukoulutusta

Koirienkin kohdalla myös tällainen kukkahattutäti turvautuu rangaistuksiin ja väärän toiminnan rankaisuun tietyissä tilanteissa. Itse suosin negatiivista rankaisua-palkkion poistamista aina kun se on mahdollista ja silloinkin keskityn toivotun toiminnan vahvistamiseen, en siihen mistä toiminnasta en palkitse. Positiivinen rangaistus- epämiellyttävän lisäämien, on melko tavallista kahdessa tilanteessa, nämä ovat koirien kohdalla hihnassa kulkeminen ja (pennun)pureminen. Nyt on taas pentu talossa ja purukoulutus ajankohtaista, koiraa tuosta ei saa tekemälläkään, mutta samoja asioita fretiltäkin odotan kuin koirapennulta.

Aina oppii uutta. Sattumalta huomasin, miten saan pennun toimintaa suunnattua haluamaani suuntaan. Kuorin pojalleni omenan ennen kuin menin ruokkimaan pentua, eihän siinä kerinnyt käsiä pesemään, kun pennullakin oli jo kova nälkä. Yllätys oli, että omena käsissäni  sai Tuhnun innostumaan ja tämä aloittikin sormien nuolemisen, vaikka kupissa oli ehtaa lihaa ja broilerin rasvaa. Pystyin käyttämään myös tässä tilanteessa palkkion poistamista, kun hampaita käytettiin, vedin vain kättä kauemmas, mikä normaalisti vain yllyttää pentua, koiraa tai frettiä, puremaan kovempaa kun käsi näyttää saaliilta. Omena ei pidemmän päälle ole sopiva ratkaisu, joten olen sipaissut käsiini hieman öljyä ennen pennun käsittelyä, toivotumpi sormiin tutustuminen on lisääntynyt, puremisesta vedän käden kauemmas joka taas on vähentänyt ei-toivottua puremista..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s