Kosketuskeppiä näädälle

Naksutin alkaa olemaan hallinnassa, joten jatketaan ensimmäisen tempun kouluttamiseen.Tuhnu reagoi naksuttimeen hyvin, pää kääntyy heti kättä kohti, joten naksun merkitys on sille luultavasti selkeä. Tätä on jonkin verran yleistetty, reagoi naksautukseen muuallakin kuin keittiössä. Tässä vaiheessa ainakin riittää, että homma toimii sisätiloissa, katsotaan mitä tässä vielä keksin tarvitseeko homma yleistää uloskin.

Aloitan kosketuskepin kanssa, koska se on riittävän helppo ja voin hyödyntää sitä myöhemmin muiden koulutushaasteiden kanssa. Alkuun ajattelin, että aloitan kepin kanssa vahvistamaan kepin suuntaan vilkaisuja, mutta näätä tarjosikin heti koskettamista, joten ensimmäinen kriteeri on koskettaminen. Ensimmäisellä  harjoituskerralla tein kaksi sarjaa, suunnittelin tehdä kolme, mutta Tuhnun mielenkiinto alkoi toisella harjoituskerralla uhkaavasti suuntautua muuhun kuin tekemiseen, joten muutin suunnitelmia. Ensimmäisellä harjoituskerralla toistoja tuli neljä, toisella kolme. Toisen harjoituskerran aikana näytti jo siltä, että häipyy paikalta, mutta kääntyikin sitten koskettamaan vielä kepin päätä. Tuossa kohtaa vielä yhden toiston odottaminen olisi luultavasti päättynyt siihen, että näätä poistuu paikalta, joten parempi lopettaa harjoittelu, kun on vielä voitolla. Tuhnu kokeili myös, josko herkkua saisi ilman, että tekee mitään, mutta vein tuubin kauemmas ja kosketus tulikin nopeasti tämän jälkeen. Luopumista voisi kyllä ottaa ihan omana harjoituksena..

Harjoittelu alkoi odotettuakin paremmin, vaikka uteliaina eläiminä ei ole toisaalta ihme, että koskemisen sain noinkin helposti. Nyt tuohon kuitenkin pitäisi saada lisättyä vielä kestoa ja liike, veikkaan että kouluttaja joutuu koville, jotta saa näädän mielenkiinnon pysymään koulutuksessa. Koskemista vahvistan kuintenkin vielä ainakin yhden harjoituskerran, katsotaan jos saisin ujutettua samaan syssyyn ensimmäisen sekunnin kestoa käytökselle…

Kosketuskepille on nyt saatu lisättyä kesto ja liike. Kouluttajakin on päässyt jaloilleen, minkä totutteluun meni yksi harjoituskerta. Koulutus alkaa etenemään koko ajan helpommin, enää en niin kovasti stressaa sitä, teetänkö töitä liian pitkään, Tuhnu on selvästi innostunut touhusta. Kevätkin varmasti vaikuttaa, poika on paljon aktiivisempi, vaikka harjoitukset aloitettiin vasta pari viikkoa sitten. Kuitenkin olen huomannut, että yhdessä tekeminen on myös Tuhnun mieleen. Harjoitukset on useimmiten keittiössä ja aina kun sinne päin lähden, seuraa näätä perässä. Kun näätä näkee kosketuskepin se juoksee heti sitä koskettamaan, vaikka kesken olisikin kenkien tutkiminen..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s