Ohjaaminen

Tuhnun kanssa jatketaan ”agilityn” harjoittelua. Tilauksessa on A-este, jota lähdetään seuraavaksi harjoittelemaan. Agilityyn kuuluu olennaisena osana ohjaaminen, muutoinhan otus menisi minne haluaa. Koirien kanssa ohjaaminen on melko yksinkertaista, ainakin paimenkoirien kanssa, ne kun lukevat ihmistä usein paremmin kuin ihminen niitä. Näätää ei todennäköisesti kiinnosta minun rintamalinjani tai minne jalkateräni tai käteni osoittaa, joten tässä kohtaa pääsen ehkä helpommallakin, kun ei tarvitse olla niin tietoinen omista liikkeistään. Tuhnun opetan seuraamaan sormeani, tämä on tuttua juttua jo kosketuskepin kanssa, joten aloitin suoraan liikkeen ja keston lisäämiseen.

Ohjaaminen ja putken yhdistäminen sujui sekin hienosti. Esimmäisellä harjoituskerralla oli mukana vain yksi putki, yksi epäonnistuminenkin mahtui joukkoon, kun näätä meni putkesta ilman ohjausta. Pikkuisen jännitti jättää suoritus palkitsematta, mutta pakkohan se oli. Tämän jälkeen Tuhnu seurasikin sormea ja pääsi uudestaan pujahtamaan putkeen joten pääsin palkitsemaan haluamastani käytöksestä. Toisella harjoituskerralla oli mukana kaksi putkea. Alussa kriteeri oli yhden putken läpi kulkeminen ja sormen seuraaminen. Lopulta mentiin kaksi putkea, tämäkin sujui hienosti. Näätähän osaa!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s