A-este

A-este on seuraava temppu tuhnu-Pertille..  Vaikka saisin Tuhnun seuraamaan sormeani esteen yli, en tee niin. Kahdestakin syystä. Haluan, että Tuhnu itse oivaltaa, mistä palkka tulee. Toiseksi, en halua ohjata Tuhnua tilanteeseen, jossa se saattaa säikähtää (frettikö säikähtäisi…). A-esteeltä saa alussa aina pakittaa takaisin, jos ei uskalla mennä yli. Vasta, kun Tuhnu on mennyt jo koko matkan ylös ja alas, voin nostaa kriteeriä, kun tiedän, että Tuhnu ei estettä jännitä.

IMG_1082 IMG_1085

Tällä kertaa en käytä mitään apuvälineitä, vaan pyrin sheippaamaan käytöksen haluamaani suuntaan. Alussa palkitsen kaiken A-esteeseen suuntautuvan toiminnan. Kun kiinnostus on herännyt, valikoin aina vain enemmän haluamaani suuntaan meneviä käytöksiä, kunnes pääsen vahvistamaan käytöksiä, jossa Tuhnu kiipeää A-estettä pitkin. Kun tuhnu suorittaa koko esteen, en enää palkitse muita suorituksia, en noteeraa mahdollisia esteeltä peruutuksia muutoin, kuin jättämällä ne palkitsematta.

Ensimmäinen harjoitus menikin yli odotusten, mittaa harjoitukselle tuli melkein kaksi ja puoli minuuttia, kehitystä on siis tässäkin suhteessa tapahtunut. Harjoituksen olisi kyllä voinut pilkkoa kahteen osaan, mutta minkäs teet, kun on niin innoissaan eläimen oppimisesta.. Tuhnu jää parikin kertaa tapittamaan minua palkan toivossa, tarkkana saa siis olla tämänkin eläimen kanssa, että kriteeri varmasti täyttyy ennen kuin palkitsen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s