Kipukäytöksen opiskelua

Kipukäytöksen opiskelussa löytyi aika hyvä keino testata rangan liikkuvuutta. Koiran pitäisi pystyä koskettamaan kuonollaan kyynärpäitä, kylkikaaren alaosaa ja polvea. Kuono pitäisi pystyä viemään myös eturaajojen väliin. Karan kanssa tämä liikkuvuus on helppo testata kosketuskepin avulla, joten otan tämän meidän rutiineihin ja testaan tämän säännöllisesti, jotta pysyn kartalla selän kankeuden kanssa.

Koska en ole koulutusjuttuja päivitellyt aikoihin, voisin tehdä tuosta oman koulutussuunnitelman.. Miksi sitä kosketuskeppiä loputtomiin käyttää, kun voi kouluttaa koiran vihjeestä koskemaan em paikkoihin.

Nyt joudun myös opettamaan Karalle tassun antamisen, olen jättänyt sen tarkoituksella opettamatta, koska kaikki olettavat, että koira osaa antaa tassua. Tassun antamisella voi kuitekin seurata onko molemmat puolet yhtä vahvoja, jos asento ei säily tassua antaessa, kertoo se heikkoudesta tuolla puolella ja sitä pitää vahvistaa.

Hännän seuraaminen antaa myös paljon tietoa, häntä on tasapainoelin, joten sen liikkeitä seuratessa saa paljon tietoa. Jos häntä ei liiku rentona liikkeen mukana tai on vinossa, voi tämä kertoa selkäkivusta. Myös hännäntyven tulisi olla rento.

Myös kehon lämpötilojen seuraamista täytyy tehdä enemmän ajatuksen kanssa. Olen tätä tehnyt aina, kuumat kohdat lenkin jälkeen jossain kohtaa kehoa kertoo siitä, että tämä kohta on tehnyt enemmän töitä. Nyt täytyy tarkkailla selän kuumuutta, jos selkä on kuuma on lenkki ollut liian rasittava ja maasto liian vaikeakulkuista.

Askellajeista ravaaminen jää usein ensimmäisenä pois, Karan kohdalla ravaaminen on ensisijainen askellaji, se ei myöskään peitsaa kovin herkästi ja tämäkin loppuu, kun vauhtia lisää hieman. Tämäkin on jatkossa seurattavia asioita.

Karan ruokinta menee nyt täysin uusiksi. Luita se ei ole saanut muutamiin viikkoihin, edes pehmeimmät broilerin luut eivät tule vaivatta ulos, joten luita se ei enää saa. Luut ei muutoinkaan sovi, kalsium pahentaa spondyloosia. Onneksi karalla ei ole allergioita, joten ruokinnassa siirrytään puurolinjalle ja hampaiden harjaus joka päivä tulee mukaan rutiineihin. Lisäravinteetkin täytyy suunnitella uusiksi. Nivelten terveys huomioonottaen lisäravintteisiin lisätään glukosamiini, msm, kondroitiinisulfaatti ja omega 3:n määrää lisätään, samoin B ja C-vitamiinien. Mennään tällä alkuun ja seurataan tilannetta.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s