Tuhnu-Pertti erottelee

Tuhnun kanssa touhuilu on jäänyt vähemmälle, joten ajattelin kokeilla, miten näädältä taipuu hajuerottelu. Otan hajuksi teen ja katson mitä tapahtuu. Aloitan yhdellä purkilla ja palkitsen kaiken toiminnan purkin suuntaan. Hillerin keskittymiskyky tiedetään, joten liian pitkä palkitsemisväli johtaa siihen, että Tuhnu poistuu paikalta. Tavoite on, että maltan lopettaa harjoittelun, ennen kuin Tuhnu lopettaa sen itse.

Kun Tuhnu suuntaa toiminnan heti palkitsemisen jälkeen uudelleen purkkiin, odotan enemmän nenänkäyttöä ja pyrin siihen, että Tuhnu keskittyy purkin haisteluun, siinä määrin kuin se vain on mahdollista tuon kanssa. Tämän enempää en kriteerejä mieti, koska ei ole mitään ennakkokäsitystä, mitä tulee tapahtumaan. Oma veikkaus on, että homma voi toimia hyvinkin, jos Tuhnua vain haistelu kiinnostaa, jos sitä ei tämäntyyppinen touhu kiinnosta, saan istua purkin kanssa keskenäni..

Ensimmäinen harjoitus meni yli odotusten, Tuhnu tuntui haistelusta innostuvan. Se alkoi heti haistelemaan purkkia ja malttoi keskittyä siihen uudelleen, vaikka yrittikin saada palkinnon helpommalla.

Tuhnu erottelee 1

20160714_174723

Tuhnun kanssa harjoittelu on edistynyt hienosti. Pääsimme harjoittelemaan jo kolmella purkilla ja Tuhnu löysi oikean purkin ja ohitti tyhjät purkit nopeasti. Työskentely on kyllä hienoa katsottavaa, näkee, että otus tekee tosissaan töitä ja tuntuu jopa pitävän harjoittelusta, eilen harjoiteltiin neljä minuuttia, mikä on Tuhnulta aika kova suoritus. Tässä  Video harjoittelusta.

Tästä jatketaan ilmaisuun, nyt jo Tuhnu selvästi merkkaa oikean purkin jäämällä paikalleen, mutta koitan saada ilmaisua vielä selvemmäksi.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s