Pentu tuli kotiin

Vellamo saapui vihdoin kotiin. Pennun odotus tuntui tuskallisen pitkältä ja olen ehtinyt suunnittelemaan jo jonkin verran sen koulutusta. Tavoitteet on taivaissa, kyllähän tästä pennusta nyt vähintään käyttövalio tulee..

Kodin sisustus on mennyt uusiksi. Uusi tyyli on minimalistinen ja melko karu. Tärkein tarvike ensimmäisinä päivinä edes tällaisella kukkahattutädillä ei ole naksutin ja namit vaan talouspaperirulla ja puhdistusaine.

IMG_1739

Koska pentu tutkii hampaillaan, olen pyrkinyt siihen, että pentu saa hampaisiinsa vain sallittua puremista. Pääsy kirjahyllylle on estetty, samoin tv-taso on saanut ympärilleen kompostiverkkoa. Johdot on pennun ulottumattomissa. Matot on poistettu lattialta. Vaikka kaikkeen en voi varautua, olen ainakin yrittänyt tehdä kodista sellaisen, että pureminen ei suutautuisi mihinkään ei-toivottuun.

Helposti saatavilla on paljon luita ja leluja, pentua myös kannustan tutustumaan näihin. Jos suuhun eksyy jotain, mitä sinne ei kuulu, en tee siitä mitään numeroa, otan kielletyn asian pois suusta ja otan opikseni.

Ensimmäinen yö meni hyvin, pari kertaa pentu kävi tökkäämässä kuonolla, mutta muutoin nukkui rauhallisesti. Ulkoilut ja sisäsiisteyskasvatuskin on saatu hyvään alkuun. Yksinoloharjoitukset on aloitettu, vaikka ne vielä ovatkin vain sitä, että poistun huoneesta sulkematta edes ovea, Vellamo ei tunnu tästä hermostuvan, joten varmaan tänään aloitetaan jo varsinaiset yksinoloharjoitukset. Kara suhtautui pentuun heti rauhallisesti. Hyvältä näyttää tähän asti.

IMG_1752

Tutustuminen Karaan ja Tuhnuunkin on mennyt hyvin. Tuhnulle syötin alkuun nutricattia, samalla kun pentu makoili kauempana. Nyt on jo haisteltu puolin ja toisin. Tuhnu pääsee tutustumaan Vellamoon, kun se on rauhallinen, juuri herännyt tai menossa nukkumaan. Lähempää tuttavuutta saavat tehdä valvotusti myöhemmin.

IMG_1756

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s