Koroke, uusi yritys

Nyt on jämäkämpi koroke hankittu, joten pääsen jatkamaan harjoituksia. Ensimmäinen yritys tuli Vellamon itsensä tarjoamana, joten en koulutusta suunnitellut yhtään etukäteen, tarkoitus oli haroitella kosketusalustaa, mutta Vellamo tarjosikin kameran alla olleelle korokkeelle tassukosketusta, joten suunnitelma muuttui lennosta. Koroke oli suunnitelmissa joka tapauksessa, joten harjoitellaan tämä nyt tähän väliin. Korokkeella on tarkoitus harjoitella takapään käyttöä, joka auttaa toivottavasti seuraamisen käännöksissä, jotka isolle koiralle voi olla vaikeita. Koroketta tulen luultavasti käyttämään myös ruudun koulutuksessa. Teen käytännössä kahta eri suunnitelmaa, toisessa lisään kestoa korokkeelle, jolloin Vellamo on paikallaan korokkeella ja toisessa suunnitelmassa olen itse Vellamon vieressä, Vellamo vasemmalla puolella ja Vella liikuttaa takapäätä minun liikkeiden mukaan. Aloitan takapään käytöstä, jotta saan seuraamisharjoituksia eteenpäin.

Kriteerit on:

  • Kaikki korokkeeseen suuntautuvat käytökset
  • Tassulla koskeminen
  • Molemmilla tassuilla koskeminen
  • Liikkuminen vasemmalla puolella siihen suuntaan, mihin minä liikun

mvi_2056_moment

Vellamo tarjosi heti korokkeen päälle nousemista, joten nostin kriteeriä ja kokeilin miten takapää lähtee liikkeelle. Hyvin meni puolikas kierros. Otan tähän mukaan jo vasemmalla sivulla olemisen, jotta saan tuon kääntyilyn yhdistettyä vaivattomammin seuraamiseen ja toisaalta saan jo alussa erotettua tilanteet, jossa korokkeella liikutaan ja koska ollaan paikallaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s