Nose Work: Laatikkoetsintä eukalyptus

Nyt siirrytään lisäämään laatikoihin myös haju. Alussa haju on laatikon sisäpuolella huopatassussa ja  samasta kohtaa laatikon ulkopuolelta tulee ruoka. Tässä vaiheessa ruokaa ei tule muualta, kuin hajun läheltä. Aloitan yhdellä laatikolla ja jatkan sillä niin kauan, kunnes molemmat löytävät hajun sujuvasti, vasta sitten poistan ruuan ja jatkan pelkällä hajjulla. Kun tämä sujuu, siirrytään kahteen laatikkoon, joista toinen on tyhjä.

Tuhnun treenit:

Tuhnun kanssa on päästy etsimään pelkkää hajua yhdestä laatikosta. Tuhnu etsii hyvinkin motivoituneena, vaikkei heti löytöä tekisi. Joskus hajun etsimiseen on mennyt pari minuuttia ja olenkin aika yllättynyt, että Tuhnu ei häivy paikalta vaan jatkaa etsimistä.

Tuhnun kanssa jatketaan vielä yhdellä laatikolla, vaikka se vaikuttaakin hyvin motivoituneelta, en halua kiirehtiä sen kanssa. Tuhnulla on tapana keksiä parempaa tekemistä, jos vahistetiheys ei ole riittävä. Tosin se tälläkin hetkellä etsii hajua yllättävänkin pitkään, joten uskon, että tyhjäkin laatikko tulee onnistumaan. Tässä vaiheessa haluan kuitenkin vahistaa etsimistä, jotta Tuhulla olisi vahva oppimishistoria löydöille, ennen kuin lisään laatikon, josta vahvistetta ei tulekaan.

Vellamon treenit:

Vellamon kanssa yhden laatikon kanssa treenit onnistuu jo hyvin, se ilmaisee hajun maahanmenolla ja kuonokosketuksella. Pelkkä maahanmeno ei välttämättä kerro minulle, missä haju tarkalleen ottaen on, joten kuonon pitäminen hajun päällä tarkentaa ilmaisua ja voin kertoa missä haju sijaitsee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s