Mörön tokotreenit: Sivulletulo

Mörön kanssa aloitettiin sisällä tokoilu. Sille koulutan sivulletulon kiepsahtamalla, Mörkö on iso koira, mutta se on huomattavasti ketterämpi kuin Vellamo, joten uskoisin, että kiepsahdus siltä onnistuu. Jos näyttää, että kääntyminen on vaikeaa, muutetaan suunnitelmaa.

Käytän apuna kosketuskeppiä, joka ilmestyy selän taakse, kun Mörkö menee koskettamaan kepin päätä naksautan ja palkkaan vasemmalle sivulle. Alkuun ei haittaa, vaikkei Mörkö menisi istumaan, mutta tarjoan palkan sen verran korkealta, että uskoisin istumisen tulevan mukaan automaattisesti. Jos näin ei käy käytän apuna vihjettä pari kertaa ja katson toistaisiko Mörkö käytöksen ilman vihjettä.

Kepin kanssa toistan harjoituksen ensimmäisen harjoituskerran ajan ja aloitan toisenkin harjoituksen kepin kanssa ja poistan sen sitten muutaman toiston jälkeen ja katson, toistaisiko Mörkö sivulla kiepsahtamisen ilman kosketuskeppiä.

Kun Mörkö jäi väärään kohtaan istumaan, joko taakseni tai liian kauas sivulle, korjasin asennon palkan suunnalla.

Lopulta Mörkö tulikin oikeaan kohtaan ilman apuja.

Kun sivulletulo näytti sujuvan, lisäsin käytökseen ensimmäisen askeleen seuraamista. Vaikka Mörkö jäi paikalleen, se lähti kuitenkin liikkeelle ja istui hienosti sivulle, kun pysähdyin. Liikkeelle lähtö olisi voinut onnistua paremmin, jos olisin ottanut askeleen vasemmalla jalalla.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s