Kohti tokokoetta: Nouto osa2

Noudon kanssa päädyin muuttamaan luovutuksen perusasentoon. Vellamo vie kapulaa vasemmalle, kun se istuu edessäni. Tiedä sitten mistä moinen, todennäköisesti tämä johtuu palkan suunnan ennakoimisesta, palkka tulee vasemmalta puolelta ja minä olen niin vasemmalle kiero, että helpompi on muuttaa koiran käytöstä kuin minun.

 

Kokeilin pikaratkaisuksi, jos kapulan luovutus tapahtuisikin perusasennosta, siinä Vellamo on jo valmiiksi lähellä vasenta kättä, joten palkan ennakointi ei näytä kapulan mälväämiseltä. Toimi, joten tämä menee jatkoon. Katsotaan kuinka pitkään saadaan hinkata noutoa, kun kapula pitäisi tulla luovuttamaan vasemmalle sivulle, mutta tämä on sen ajan ongelma.

 

Uusi pito ja luovutuspaikka ei Vellamoa hämännyt, vaan harjoittelussa aloitettiin suoraan lisäämään kestoa pitoon sekä häiriötä. Kun kapula on Vellamolla se pitää sitä muutaman sekunnnin, kun tartun kapulaan odotan hetken ennen luovutusvihjettä, jotta kapulaan tarttuminen ei merkitse sen luovutusta.

Nyt alamme yleistämään tätä ulkona. Kapula ei Vellamolle ole enää inhokki vaan se innostuu kun kaivan sen esiin. Ulkona tämä voi muuttua, sisällä mikä tahansa toiminta on varmasti kiinnostavampaa kuin makoilu, joten innon voi selittää ihan vain toiminnanhalu. Ulkona joudun kilpailemaan ympäristön kanssa ja kapula voikin olla kaikista epäkiinnostavin asia. Jos näyttää siltä, ettei kapula saa ulkona minkäänlaista intoa, aloitan koulutuksen aivan alusta, vahvistamalla ensin kapulaan koskettamista ja siirryn siitä pitoon ja luovutukseen, sekä pidän harjoitukset lyhyinä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s