1000 makupalan haaste: Perusasento takaa kiertämällä

Oikean käteni vaikeuksista löytyy juttua tästä. Uuden vuoden puolella tässä vielä ollaan, joten lupausta ei olla rikottu. Asiassa on jonkin verran edetty. Lenkillä olen vahvistanut seuraamista oikealla puolella ja asento on suoristunut huomattavasti. Vasen puoli on vahvempi ja heti, jos vahvistetiheys alenee tai palkka jää saamatta, Vellamo siirtyy vasemmalle puolelle, koska on oppinut, että sieltä palkkaa ainakin lopulta tulee.

Suunnitelman on, että sisällä koulutan perusasennot ja ulkona korjaan seuraamisasentoa. Seuraamiseen en liitä vihjettä vielä tässä vaiheessa, pyrin vain saamaan seuraamiskohdan oikeaksi.

Selän takaa kiertäminen, vihje ”Takaa”:

Heti alkuun tuli selväksi, että vasemmalla puolella toimiminen on Vellamollekin ”ongelma”. Sille tuntui olevan hyvin vaikeaa hakeutua oikealla puolelle ja toistuvasti se tuli vasemmalle sivulle naksautuksen jälkeen. Muutin suunnitelmaa siten, että kepin pää ilmestyikin selän taakse lähemmäs oikeaa puolta, josta Vellamo näki oikean käden menevän taskuun. Tästä päästiin etenemään suunnitelman mukaan.

Toistoja sai mukavasti, kun palkitsemisen jälkeen vain käännyin hieman ja Vellamo siirtyi uuteen kohtaan oikealle sivulle. Palkan suunnalla se tarjosikin nopeasti istumista ja tästä eteenpäin en muuta palkitse. Käännyn alussa vain sen verran, että Vellamo ottaa askeleen ja on taas oikealla sivulla. Nostan kriteeriä parin toiston jälkeen kääntymällä enemmän aina siihen asti, että Vellamo on edessäni ja kiertää selän takaa.

Kosketuskepin poistin hyvin alussa, luultavasti se, että Vellamo näki käden menevän taskuun ja primäärivahvisteen osuus voimistui, josta seurasi, että se ei enää koskettanut keppiä vaan tuli suoraan sivulle. Homman olisi tässä tapauksessa voinut hoitaa myös ilman keppiä.

Kun Vellamo alkoi tarjoamaan haluamaani käytöstä heti palkitsemisen jälkeen aloin lisäämään siihen vihjesanaa: ”Takaa”. Alussa sanoin vihjesanan, kun Vellamo aloitti käytöksen. Muutamien toistojen jälkeen aikaistin vihjettä ja testaan reagoiko Vellamo vihjeeseen. Vaikeutan tätä asteittain, sanon vihjesanan, kun Vellamo tekee jotain aivan muuta, haistelee lattiaa, katselee muualle jne. Kun Vellamolla näyttää olevan jokin käsitys siitä, mitä vihjesana tarkoittaa siirretään harjoitukset ulos. Kriteereissä aloitetaan ensimmäisestä kriteeristä, mutta tavoite on, että koulutuksessa päästään etenemään siihen, että käytös alkaa vihjesanasta ilman apuja. Tämän jälkeen jatkan käytöksen yleistämistä erilaisiin ympäristöihin ja häiriöihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s