Vellamon kanssa oltiin jälleen rallykisoissa. Tällä kertaa valmitauduttiin hieman toisella tavalla. Vellamon kanssa on aina ollut ongelma motivaatiossa ja vireessä. Kisat on yhtä lukuunottamatta mennyt niin, että Vellamo näytttää koko suorituksen ajan siltä, ettei voisi vähempää kiinnostaa. Edellisissä kisoissa teki mieli keskeyttää koko suoritus.

Tätä ongelmaa on nyt pähkäilty ja muutama korjausliike on tehty, saa nähdä onko niistä apua.

  1. Ratojen treenaaminen on jäänyt vähemmälle. Vellamo on teknisesti taitava koira, se osaa kaikki kyltit kiitettävästi, jos se tekee virheitä tämä useimmiten johtuu vireestä tai tässä tapauksessa sen puutteesta. Treeneissä onkin menty nyt tunnelma edellä. Kun Vellamon vire on kohdillaan, ollaan tehty lyhyt radanpätkä, tästä superpalkka ja jälleen tunnelmannostatusta.
  2. Kaverilta kuulee totuuden. Treenikaverin huomio oli ehkä suurin oivallus. Tokotreeneissä Vellamo toimii huomattavasti paremmin kuin rallyssa ja mietin ääneen tähän syytä. Kaverin kommentoi, että tokossa liikun nopeammin. Pieni oivallus, mutta suuri vaikutus. Rallyssa seuraavan kyltin tähyily johtaa väkisinkin siihen, että vauhti hidastuu. Ratkaisu onkin radan ulkoaopettelu, helpommin sanottu kuin tehty..
  3. Jännitys. Vellamo reagoi minun jännittämiseen rauhoittelemalla minua. Sen liikkeet hidastuvat, joten ehkä suurimmassa osassa on oman mielialan hallinta. Vellamolle en voi esittää, se haistaa minun hermostumisen, joten jotenkin täytyisi saada itsensä uskomaan, että nämä ovat vain treenit… (https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs10071-017-1139-x )

Kuvat Heli Tuominen.

Ei tämäkään suoritus ihan nappiin mennyt, tulos kuitenkin tuli 86p. Alussa ja lopussa säätöä, uusimista ja miinuspisteitä. Hyvää tässä kuitenkin oli, että Vellamo oli paremmin mukana, parannettavaa vielä on..

Rallykoe 25.11.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s