Asiakkaat kertovat

Olet ollut meille käänteentekevä ihminen ja oon todella kiitollinen siitä että sain sinut tavata! Annoit toivoa ja uskoa kun se oli iteltä ihan loppu, enkä ois ikipäivänä uskonu että meidän elämä voi olla näin hyvin. Osaat antaa hyvät, ymmärrettävät ja kattavat ohjeet, mutta suot myös tilan omalle ajattelulle sekä omalle tavalle toimia. Lisäksi sinun toimintatavat ovat erittäin toimivia ja minun mielestäni ”oikeita”, ketään ei voi hallita pakolla, tai ainakaan pakottamalla ei saa tuottavaa tulosta. Ja suoraan puhumisesta ja rehelisyydestä sen verran, että ainakin minun kohdalla se on ainoa toimiva tapa toimia; jos energiaa menisi siihen että olisin joutunut miettimään mitäköhän mahdoit milläkin asialla tarkoittaa, olisi kaikki se energia Ronjan ja minun hyötymisestä pois ja pahimmillaan ymmärtäisi väärin jonkun tärkeän asian! Ja vaikka siihen pisteeseen, että apuasi tarvittiin, tarvittiin minulta myös paljon virheitä ja mokia Ronjan kanssa, et kuitenkaan nostanut niitä turhaan esille. Pitäähän virheensä kuitenkin tiedostaa että käytäntöä osaa muuttaa, mutta ei niiden alle kannata musertua. Lisäksi olit aktiivisesti tukena, josta olen erittäin kiitollinen, minä sekä Ronja ollaan saatu hurjasti itseluottamusta, enkä minäkään käytä aikaa juuri enää itkemiseen ja asioitten murehtimiseen, vaan pyörittelen asian päässäni siten että keksin sen ongelman ja yritän ajatella tapahtumakaavan/-ketjun ja alkaa toimimaan toisin.

Päivi Heinonen & Tanskandoggi Ronja

 

Olen asunut koiran tai koirien kanssa lähes koko elämäni ajan. Tutustuin Annaan ja hänen positiivisen vahvistamisen keinoihinsa silloin, kun nykyinen koirani oli 6 vuotta sitten pentu. Meillä ei ollut pennun kanssa mitään suuria ongelmia, vaikka kohtalainen ylivilkkaus ja maalla asumisen pienet ympyrät vaativatkin huomioimista. Teimme Annan ohjauksessa mm. seuraamisharjoituksia, luopumista, rauhoittumista ja joitain temppuja lähinnä harrastuksena ja mielen virkistämiseksi.

Positiivisen vahvistamisen avulla kouluttaminen oli minulle tuohon aikaan uusi asia. Annalta sain hyviä neuvoja, joiden avulla koiraa autetaan ratkaisemaan itse ongelmansa ja käyttäytymään tavalla, jota ihminen häneltä toivoo. Mielestäni tämä koulutussuunta on ehdotomasti se, joka kannattaa valita mitä tahansa eläintä koulutettaessa. Jos minulla olisi eläimeni kanssa ongelmia, haluaisin ratkaista ne positiivisen vahvistamisen avulla.

Koirani viettää tavallisen kotikoiran elämää ja suurisuuntaiset koulutusasiat ovat olleet meille aina toisarvoisia. Koirasta on kuitenkin hieno huomata, miten pentuna opittu käyttäytymismalli aktivoituu heti, kun otamme herkkupussin esille. Koira yrittää ratkaista ongelman, toisin sanoen tottelee koulutustilanteessa innokkaasti. Tällaiselle eläimelle on mukava opettaa asioita, koska se haluaa oppia ja yrittää aina parhaansa.

Tuula-Maria Tarmo & Labradorinnoutaja Pinni

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s