Perustaidot ja tottelevaisuus

 

IMG_0143????????????IMG_0033

Perustaidot ja tottelevaisuus kurssi on suunniteltu niin, että se soveltuu sekä koti- että harrastuskoirille. Kurssin sisältöön kuuluu perustaitojen kouluttaminen, joiden hallitseminen kuuluu jokaisen koiran yleissivistykseen. Perustaitoja ovat mm kontakti, josta rakennetaan seuraaminen, luoksetulo ja hihnassa kulkeminen.

Luopuminen, josta rakennetaan esineiden luovuttaminen, luopuminen asioista/esineistä, mitä koira tavoittelee, mutta ne eivät ole sallittuja eli ”Ei”- vihje sekä omalla pihalla pysyminen. Autosta/ovesta kulkeminen hallitusti sekä luvan kysyminen, jolloin koira aktiivisesti kysyy omistajan mielipidettä asioista, joita se haluaisi/tavoittelee.

Vastaehdollistaminen helpottaa koiran viemistä tilanteisiin, joissa sen käytös on ennalta-arvaamatonta. Kun omistaja hallitsee vastaehdollistamisen taidon, on koiran vieminen esimerkiksi eläinlääkäriin, ihmisten ja muiden eläinten lähelle (mm koirien ohittaminen) helpompaa. Myös rauhoittuminen erilaisissa tilanteissa helpottaa sekä koti- että harrastuskoiran kanssa elämistä.

Kohteiden avulla koiralle on helppo opettaa harrastuksissa erilaisia käytöksiä, mutta myös kotikoiran kanssa kohteilla saadaan aikaan monia arkea helpottavia taitoja. Kohteita voi hyödyntää esimerkiksi oman paikan kouluttamisessa, vieraiden kohtaamisessa, agilityn kontaktipintojen kouluttamisessa, paikoilleen jäämisessä jne.

Tunneilla on tietyt teemat, joita sovelletaan jokaisen osallistujan kanssa hänen omien tavoitteiden mukaan. Tavoitteena on käytösten kouluttamisen lisäksi oppia palkitsemaan koiraa monipuolisesti ja löytää jokaiselle koira- ja ihmisyksilölle sopivin tapa toimia. Tavoitteena on myös oppia hallitsemaan erialaisia keinoja saada käytös aikaan, jolloin kurssin antia voi soveltaa myöhemmin erilaisten käytösten kouluttamisessa ja antaa ihmiselle valmiudet valita kuhunkin tilanteeseen sopivin keino.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s